Sony zou opnieuw het slachtoffer geworden zijn van een grootschalige diefstal van persoonlijke gegevens van zijn klanten. Een groep hackers die zich Lulz Security noemt, beweert dat de persoonlijke gegevens van de klanten niet gecodeerd waren.

Er zouden ook gegevens van Belgen en Nederlanders gekraakt zijn.

"We zijn recent binnengedrongen op de website SonyPictures.com en hebben er meer dan een miljoen persoonlijke gegevens van gebruikers kunnen bemachtigen, waaronder paswoorden, mailgegevens, adressen en geboortedata", aldus de hackers.

Sony wil voorlopig niet officieel reageren, maar zegt dat het de beweringen onderzoekt.

Lulz Security heeft de gegevens een tijdje online gepubliceerd. In een mededeling laat de groep hackers weten dat ze enkel wilden aantonen dat Sony de gegevens van zijn klanten amper beschermt. "De gegevens waren zelfs niet gecodeerd. Dit is beschamend en onveilig: ze vroegen er gewoon om. In onze collectie zitten ook databanken van Sony BMG België en Nederland." Het is niet duidelijk wie er achter Lulz Security zit.

De groep kraakte afgelopen weekend ook al de website van de Amerikaanse publieke omroep PBS en verspreidde zo het bericht dat rapper Tupac nog zou leven. Midden april was Sony ook al het slachtoffer van een reeks aanvallen van hackers. Het Playstationnetwerk moest toen een tijd afgesloten worden.

Bron : DeRedactie.be